Quantcast

Bundesliga u NENT Group do roku 2025

| redakce | tisk

Společnost NENT Group rozšířila do roku 2025 svá exkluzivní mediální práva pro severský region na německou fotbalovou Bundesligu. V rámci nové dohody bude společnost NENT Group prostřednictvím své platformy Viaplay vysílat více než 300 přímých přenosů z Bundesligy v každé sezóně.

Vybrané zápasy bude vysílat na lineárních televizních kanálech.

Součástí kontraktu jsou také výhradní panseverská práva na německý Super Cup a 2. Bundesligu. NENT Group již držela severská práva na Bundesligu do roku 2021.

Bundesliga se řadí mezi tři nejlepší ligy UEFA a představuje evropské giganty FC Bayern München a Borussia Dortmund a oblíbené týmy jako Borussia Mönchengladbach, FC Schalke 04, RB Leipzig, Bayer 04 Leverkusen, 1. FC Köln a SV Werder Bremen.

Bundesliga je nejlépe podporovaná fotbalová liga na světě. V sezóně 2018-19 se každého zápasu zúčastnilo v průměru 43 tisíc fanoušků. Většina klubů Bundesligy je většinově vlastněna jejich příznivci, což vytváří jedinečnou a vášnivou kulturu fanoušků.

Minimálně jeden zápas týdně z Bundesligy bude odvysílán ve formátu Ultra HD (UHD/4K).

Vedle Bundesligy má NENT práva také na Ligu mistrů UEFA, anglickou Premier League, EFL Championship a FA Cup, francouzskou Ligue 1, dánskou Superligu, belgickou First Division A, nizozemskou Eredivisie, skotskou Premiership a tři nejlepší ženské fotbalové ligy světa. Skupina NENT také získala exkluzivní dánská práva na fotbalové Euro 2020.

Vedle fotbalových soutěží NENT Group na svých streamovacích službách a televizních stanicích nabízí více než 50 tisíc hodin nejlepších sportovních akcí na světě, včetně ledního hokeje NHL a KHL, Formule 1, IndyCar, NFL, amerického fotbalu, boxu, UFC, tenisu, házené a golfu.





Reklama




Vybrané články