Quantcast

PPF dokončila převzetí CME, provozovatele Novy a Markízy

| redakce | tisk

Skupina PPF dokončila akvizici společnosti CME (Central European Media Enterprises). Díky tomu nyní plně kontroluje aktivity CME v České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku.

Transakce podléhala schválení Evropskou komisí, regulačními úřady v některých zemích a akcionáři CME.

Uvědomujeme si odpovědnost, kterou na sebe převzetím CME bereme. Její pozice na trhu je velmi dobrá, a proto budeme dál pokračovat v budovaní sítě navzájem nezávislých televizních kanálů v jednotlivých zemích. Věříme také, že se nám podaří vytvořit nové obchodní příležitosti propojením mediálních a telekomunikačních služeb. CME má početné a věrné diváky, my jim budeme i nadále přinášet kvalitní a atraktivní obsah,“ řekl většinový vlastník PPF Petr Kellner.

Pozici generálního ředitele CME s okamžitou platností převezme Didier Stoessel, který bude odpovědný za český, slovenský, rumunský a slovinský trh. Ze svého dřívějšího působení ve společnostech Modern Times Group, HSBC Investment Bank a Merrill Lynch International má rozsáhlé manažerské a strategické zkušenosti v oblasti médií, technologií a mezinárodních financí.

Generálním ředitelem CME v Bulharsku se stane Luboš Jetmar, který zde bude odpovědný za provoz, strategii a realizaci plánů dalšího rozvoje.

Přebíráme výkonnou a kvalitně řízenou firmu s velkým renomé u diváků. Těším se na spolupráci se skvělými lidmi v našich TV stanicích. Mojí prioritou bude urychlit digitální transformaci firmy, posílit tvorbu vlastního obsahu, přinášet divákům zábavu a samozřejmě zachovat stávající nezávislé a objektivní zpravodajství,“ říká Didier Stoessel.

CME provozuje televizní stanice v České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. Patří mezi přední mediální a zábavní společnosti ve střední a východní Evropě. Celkem 30 televizních kanálů, jak bezplatných, tak placených, pokrývá svým vysíláním na pěti trzích území se 45 miliony diváků.





Reklama




Vybrané články