Quantcast

Majitel Skylinku připojil Conax freeSATu na 23,5E

| redakce | tisk

Na kapacitách společnosti M7 Group (Canal+ Luxembourg), provozovatele česko-slovenské satelitní platformy Skylink, přibyl další systém podmíněného přístupu - kódovací systém Conax (CAID 0B02).

Po systému Irdeto (CAID 0653) je to v pořadí druhý CA systém freeSATu, který se objevuje na satelitu Astra 3B.

Satelitní služby Skylink i freeSAT mají stejného majitele. Ten se rozhodl poskytovat satelitní televizi na území České republiky a Slovenska z jedné orbitální pozice - na 23,5°E. Z toho důvodu probíhají technické přípravy na zahájení migrace klientů freeSATu na nový satelitní systém.

Diváci sledují Skylink (foto: M7 Group)
▲ Diváci sledují Skylink (foto: M7 Group)

Systém Conax (CAID 0B02) je aktuálně připojen k programům Arena Sport 1 HD, Canal+ Domo HD, CBS Reality, Cinemax HD, Extreme Sports Channel, Film Europe HD, FilmBox Extra HD, Golf Channel, Hobby TV, JimJam, Lala TV, Retro Music Television, Spektrum Home, Šlágr Premium HD, UP Network a Viasat Explore. Dále je Conax připojen i k některým testovacím pozicím.

Obecně freeSAT používá celkem 4 CA systémy - Irdeto (CAID 0D97, 0653), Conax (CAID 0B02) a Nagra MA (CAID 1815). Ze čtyř systémů freeSATu se na Astře zatím objevily jen dva.





Reklama




Vybrané články