Quantcast

Fotelka odstranila CA systémy M7 Group

| redakce | tisk

Z transpondérů slovenské satelitní distribuční a DTH platformy Fotelka, která se vysílá přes běloruský telekomunikační satelit Belintersat 1 (51,5°E), zmizely systémy podmíněného přístupu, které patří a používá konkurenční operátor M7 Group u svých platforem Skylink a freeSAT.

Dnes byly na Fotelce u kryptovaných programů Paramount Network, Nick Junior, Šlágr TV odstraněny systémy podmíněného přístupu Irdeto (CAID 0653), Conax (CAID 0B02) a Nagra MA (CAID 181D), které používá M7 Group k zabezpečení programů platforem Skylink a freeSAT.

Stejně tak zmizela trojice uvedených CA systémů i u volně šířených stanic v módu FTA - ČT:D HD/ČT art HD, Sport 5 a TV Barrandov HD, kde byly kódovací systémy sice připojeny, ale nebyly aktivní.

Důvody zapojení systémů M7 Group k programům platformy Fotelka nejsou známé.

Fotelka má vlastní CA systémy - Irdeto (CAID 0604) a PanAccess (CAID 4AFC).


Fotelka: ČT1, ČT2, ČT:D/art, RTVS i TV Barrandov v HD FTA

Nadále mohou diváci bez jakékoliv přístupové karty a předplatného z platformy Fotelka sledovat programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT:D HD/ČT art HD, Jednotka HD, Dvojka HD, Trojka, TV Barrandov a některé další programy v češtině či slovenštině, které jsou na jiných satelitech zakódované a dostupné jen pro zákazníky dané platformy. Tyto stanice zde vysílají v režimu FTA dlouhodobě.





Reklama




Vybrané články