Quantcast

Novinky Digi TV Romania: Hora TV pro abonenty, FTA Speranta TV z nového TP

| redakce | tisk

Operátor rumunské satelitní pay-tv služby DIGI TV, společnost RCS&RDS, provedl menší změny v programové nabídce. Provozovatel nabízí volně ( FTA) šířený program Speranta TV z nové frekvence. Zároveň zařadil nový placený kanál Hora TV.

Speranta TV nabízí křesťanský pohled na aktuální témata a propaguje skutečné hodnoty ve společnosti. Stanice je přidružena k televizní síti Hope Channel, oficiálně spuštěné v roce 2003, která zahrnuje 12 světových kanálů a vysílá v mnoha světových jazycích, využívá 13 satelitů a 16 různých sítí. Programy Hope Channel sleduje více než miliarda lidí na všech kontinentech prostřednictvím bezplatných televizních stanic, satelitů, kabelových sítí a webových stránek.

Programové schéma stanice Speranta TV kombinuje vlastní produkci (80 procent vysílacího času) s nejkvalitnějšími pořady převzatými z Hope Channel International a dalších zdrojů. Týdne nabízí více než 17 hodin živého vysílání.

Stanice podporuje rodiny a mládeže, výchovu ke zdravému životnímu stylu a podobně.

Stanice Speranta TV byla doposud divákům poskytována FTA ze satelitu Thor 5 na kmitočtu 12,188 GHz. Nově se vysílá také na frekvenci 11,862 GHz z družice Thor 6. I tento signál je v MPEG-2/SD a nekódovaný.

Novinkou v multiplexu DIGI Romania je tématická stanice Hora TV, která nahradila stanici History. Ta je poskytována předplatitelům z jiné frekvence.

Hora TV propaguje autentický rumunský folklór a folklór sousedních národností, tradice, starodávné zvyky, kroje, písně a hry. Jde o zábavní televizi se specifickou propagací tradiční kultury, kterou vyžaduje velká masa Rumunů všech věkových kategorií.

Provozovatelem stanice Hora TV je společnost Profimusic S.R.L. a jejími akcionáři vlastník rumunské DIGI TV, společnost RCS/RDS S.A. - Digi Communications N.V. (50% podíl) a Coca Ciprian Vasile (50% podíl).

nové technické parametry - Speranta TV:

• Thor 6 (0,8°W), freq. 11,862 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

původní technické parametry - Speranta TV:

• Thor 5 (0,8°W), freq. 12,188 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

technické parametry - Hora TV:

• Thor 6 (0,8°W), freq. 11,862 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, CA Nagra MA





Reklama




Vybrané články