Quantcast

Majitel Skylinku spustil distribuci TVRI World

| redakce | tisk

Majitel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, lucemburská mediální skupina M7 Group, člen skupiny CANAL+, zahájil technické testy distribuce nového programu - TVRI World.

Stanice se objevila v DVB-S multiplexu operátora na pozici 19,2°E v klasickém SD rozlišení v kodeku MPEG-4 (H.264/AVC). Vysílání je šířeno volně ( FTA).

Tento program mohli donedávna přijímat diváci z této pozice ve vysokém rozlišení (HDTV). Tato distribuce byla - zřejmě z důvodu rozhodnutí provozovatele - ukončena. Stanice si zajistila distribuci novou a to u společnosti M7 Group, která zajistí její SD distribuci.

TVRI World - záběr z příjmu stanice
▲ TVRI World - záběr z příjmu stanice

Posláním TVRI World HD je přinášet divákům aktuální informace z domova a ze světa z indonéského pohledu. Vysílání je poskytováno v anglickém jazyce.

Vedle satelitu je TVRI World HD dostupný na streamovací platformě KLIK - klik.tvri.go.id , kde jsou dostupné i další stanice veřejnoprávní TVRI bez jakékoliv registrace. Celkem se jedná o 32 televizních programů. Řadu z nich lze z webu sledovat i u nás - pokud stanice nevysílají pořad(y) s omezenými právy. V takovém případě je divák buď přesměrován na mezinárodní program TVRI World nebo se vysílání nespustí.

Vedle Astry na pozici 19,2°E šíří společnost M7 Group tentýž program i v rámci své DTC platformy na satelitu Eutelsat 9B. I tento signál je poskytován FTA.

nové technické parametry - TVRI World:

Astra 1L (19,2°E), freq. 12,515 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

nové technické parametry - TVRI World:

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 11,977 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

původní technické parametry - TVRI World HD (vysílání zde bylo ukončeno!):

Astra 1KR (19,2°E), freq. 11,229 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články