Quantcast

DTH platforma na Eutelsatu ve standardu DVB-NIP

| redakce | tisk | názory

Peruánský veřejnoprávní vysílatel IRTP (Instituto Nacional de Radio y Televisión del Perú) podepsal se satelitním operátorem Eutelsat víceletou dohodu o kapacitě na satelitu Eutelsat 117 West A, kterou využije pro distribuci obsahu do domácností a IP zařízení po celé zemi prostřednictvím DTH služby v novém standardu DVB-NIP.

Starší televizní distribuční síť IRTP v Peru dříve zasáhla pouze zhruba 72 procent populace, takže 28 % zůstalo bez jakéhokoli zdroje doručování obsahu. Pro pokrytí celé populace a umožnění přístupu ke zdrojům vzdělávání, státní správy a zdravotní péče, zvolila IRTP řešení DVB-NIP prostřednictvím satelitu Eutelsat na pozici 117°W. Kombinací efektivity vysílací technologie s těmi, které se používají v širokopásmových sítích, standard DVB-NIP překlenuje propast mezi IP a vysílacími sítěmi a umožňuje 100 % populace přijímat cenově efektivní a ultrarychlé doručování živého obsahu, souborů v domácnostech a na mobilních zařízeních.

Zpočátku bude platforma zahrnovat 12 živých volně vysílaných programů, včetně zpravodajského kanálu TV Peru, zábavní a vzdělávací TVPE, dětské stanice IPE a Radio Nacional, první rozhlasové stanice v Peru. Vysílání bude doplněno o služby nouzového/varovného vysílání, služby přenosu souborů pro vzdělávací účely a možnost přístupu obyvatel k obsahu prostřednictvím svých mobilních zařízení.

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články