Quantcast

Slovenské Radio KISS zahájilo satelitní vysílání

| redakce | tisk

Nabídka slovenských komerčních rádií se na satelitu opět rozšířila. Od víkendu mohou majitelé satelitních kompletů přijímat košické Radio KISS. Program se tentokrát nevysílá z balíku SkyLink na satelitu Astra 3A (23,5°E), nýbrž ze satelitu Thor 3, tj. na pozici 0,8°W v rámci paketu TeleNor Slovakia.

Platforma TeleNor Slovakia začíná opět ožívat. Před cca 2 lety ji opustily slovenské kanály TA3 a TV JOJ, které našly nový domov v dnešním SkyLinku. V nabídce slovenských kanálů tak zůstaly jen programy Nautik TV, Moooby TV a regionální televize TV Patriot.

Začlenění Radia KISS do balíku TeleNor Slovakia znamená zhodnocení pozice 0,8 až 1°W pro slovenský a český trh. Právě na nedaleké pozici 1°W se přes satelity Intelsat 10-02 vysílá platforma Digi TV. Abonenti této sítě mohou na svých kompletech přijímat právě i košické komerční rádio. Vysílání není kódované, takže je možné jej naladit i na takřka libovolném satelitním set top boxu.

Nabídka TeleNor Slovakia se bude rozšiřovat o další rádia. Již nyní se neoficiálně hovoří o startu dalších rádií. Pozice 1°W může být pro vysílatele jistou alternativou k pozicím 23,5°E a 19,2°E, kde působí další satelitní služby pro český a slovenský trh (CS LINK, SkyLink, resp. UPC Direct).

technické parametry:

satelit: Thor 3 (0,8°W)
kmitočet: 12,399 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8

SID 2919
APID 668
kódování: žádné

zdroj: vl. zpráva + RadioTV.sk





Reklama




Vybrané články