Quantcast

Slovenský Music Box již na satelitu Thor 3

| Martin Vyleťal | tisk

Slovenský hudebně-interaktivní kanál Music Box zahájil vysílání na skandinávském satelitu Thor 3 (0,8°W). Stanice se aktuálně nevysílá na plánované frekvenci v balíku Telenor Slovakia, nýbrž v balíku Telenor Bulgaria.

Music Box Slovakia vysílá nově nekódovně na satelitu Thor 3 (0,8°W), na kmitočtu 12,169 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S. Multiplex s těmito parametry patří Telenor Bulgaria. Stanice vysílá spolu s kanály City TV, Planeta TV, Telstar TV, TV Skat, Heros TV a TV2 a rozhlasovými programy především z Bulharska.

Kanál Music Box doposud jako distribuční trasu používal placenou satelitní televizi UPC Direct na satelitu Astra (19,2°E). Přechodem na Thor 3 se vrací k původní formě distribuce a satelitní pozici - stanice zahájila nekódované vysílání na skandinávské tzv. hotbird pozici 1°W, kde vysílala spolu s programy JOJ a TA3. Tyto dvě stanice se dnes jako distribuční trasa vysílají v paketu SkyLink na satelitu Astra 3A (23,5°E). Na pozici 1°W se vysílají už jen jako součást slovenské nabídky placené televize Digi TV na družici Intelsat 10-02.

Z důvodu přechodu Music Box na nový satelit dnes provozovatel tohoto programu pro dnešek pozastavil možnost hlasování pro oblíbené klipy.

technické parametry Music Box:

satelit: Thor 3 (0,8°W)
kanál: Music Box Slovakia
SID: 1929
VPID: 526
APID: 744
kódování: žádné





Reklama




Vybrané články