Quantcast

Testy HBO HD v Polsku od března

| redakce | tisk

Filmový kanál HBO HD zahájí technické testy v polovině března letošního roku. HBO HD bude vysílat stejný program jako HBO jen s tím rozdílem, že obsah bude vysílán ve vysokém rozlišení. Předplatné by se mělo pohybovat okolo 5 až 6 zlotých měsíčně ale bude záležet na platformách a kabelových sítích, zda se rozhodnou pro distribuci kanálu.

Před startem HBO HD zahájila komerční provoz služba VoD HBO Digital a to zatím jen na platformě Cyfra+. V další fázi se může objevit v jiných platformách. Cyfra+ získala několikaměsíční exkluzivitu na HBO Digital.

Cyfrowy Polsat ještě není technicky připraven na spuštění HBO Digital - nemá odpovídající přijímače a přípravy budou probíhat několik měsíců.

Teoreticky by měl program HBO HD zahájit regulérní vysílání 1. dubna 2008. Provozovatel stanice zatím ale nepodepsal žádnou smlouvu s operátory satelitních platforem a ani kabelových sítí. Distribuci signálu HBO HD zřejmě zajistí satelit Amos na pozici 4°W, kde se již nyní distribuují i stávající SD kanály HBO, HBO2 a HBO Comedy. Kanál HBO HD by mohla jako první nabídnout platforma Cyfra+. Zástupci platformy tuto informaci ale nechtěli potvrdit.

HBO se také rozhodlo zlepšit kvalitu i stávajících SD polských kanálů HBO navýšením kapacity o 20 procent.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články