Quantcast

Na portugalský trh vstupuje kanál Fox Next

| Martin Vyleťal | tisk

Portugalská digitální placená televize Meo, kterou provozuje Portugal Telekom, se rozšíří o další kanál pod značkou Fox. Půjde o stanici FOX:Next, která zahájí pravidelné vysílání 14. dubna 2008.

Půjde v pořadí již o 11. kanál z produkce skupiny FOX International Channels, který bude dostupný na portugalském trhu s placenou televizí. FOX:Next je věnován televizním seriálům a filmům. Cílovou skupinou jsou diváci ve věku od 25 do 44 let. Fox:Next se bude odlišovat od stávajících kanálů FOX: každý den v týdnu bude věnován konkrétnímu žánrů - pondělky dramatům, úterky romantice, středy luxusu, čtvrtky akci a pátky komediím.

Fox:Next bude zařazen do tématického paketu Meo Mix.

Na portugalský trh vstupuje kanál Fox Next
▲ Na portugalský trh vstupuje kanál Fox Next

Digitální pay-tv platforma MEO vysílá na satelitu Hispasat (30°W) v normě DVB-S2 a kompresním standardu MPEG-4. Platforma se kóduje systémem Mediaguard. Ze stejné orbitální pozice vysílá i konkurenční služba TV Cabo.

FOX International Channels v Portugalsku vedle FOX:Next provozuje stanice FOX, FOX Life, FOX Crime, FX, National Geographic Channel, Fuel TV, FOX News Channel, Baby TV, NatGeo Wild a NatGeo Music.

Distribuci signálu Fox:Next bude zajišťovat satelit Hispasat 1C (30°W), na kmitočtu 12,092 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S, service ID 712, video PID: 7121, audio PID 7122. V současné době zde již běží demo smyčka, která není kódována. Se zahájením vysílání dojde pravděpodobně k zakódování signálu.

zdroj: vl. zpráva+satelitv.net





Reklama




Vybrané články