Quantcast

Digi TV nám neplatí, tvrdí dealeři

| redakce | tisk

Provozovatel satelitní placené platformy Digi TV dluží svým dealerům (montážním firmám) i za několik měsíců. Vyplývá to z informací, se kterými se podělili někteří z nich na diskusním fóru serveru parabola.cz.

"Digi TV dluží už celkem 400 dealerům v ČR," uvedl jeden z dealerů. "Osobně mi neproplatili fakturu ještě za únorové instalace až po dnešek, dle slov operátorky z call centra Digi jsou i prý dealeři, kteří nedostali zaplaceno ještě ani za loňský listopad," upozorňuje dealer Digi TV. "Osobně nemám co montovat, asi Digi nemá ani na skladě zboží," posteskl si dealer. "Dle slov osoby z jejich účetního střediska vše prý závisí na Bukurešti, oni přelejvají finance do jednotlivých států, ve kterých mají své zastoupení," dodal.

Kvůli problémům se splatností faktur přestává mít řada firem zájem provádět montáže satelitních kompletů Digi TV do doby proplacení faktur za uskutečněné služby. To může znamenat značné problémy v expanzi platformy a jejím růstu. Platforma Digi TV se v současné době potýká s několika dalšími problémy jako je například přechod na vyšší verzi systému Nagravision a tím i nutná výměna karet Digi TV u všech zákazníků platformy ve všech šesti krajinách kde působí, což se zdá být velkým problémem. Není tedy ani jasné kdy a zda bude výměna karet dokončena.

Starý systém Nagravision využívaný u programů Digi TV je prolomen a celá nabídka paketu je stále dostupná na emulátorech. Ze strany provozovatele služby není vidět zájem provádět změny ve stávajícím starém kódování.

Digi TV je nadnárodní multikanálová satelitní platforma, která získává zájemce především na nízkou cenu předplatného 260,-Kč měsíčně.





Reklama




Vybrané články