Quantcast

Bouřka nad Prahou krátce vyřadila transpondéry CS Linku

| redakce | tisk

Velmi intenzivní bouřky nad Prahou vyřadily na několik minut z provozu všechny tři transpondéry satelitní platformy CS Link na satelitech Astra 3A a Astra 1E na pozici 23,5°E a také signál hudební a lifestylové televize Óčko.

Výpadek prvního transpondéru s kanály České televize a TV Prima (freq. 12,525 GHz, pol. V) trval přes 40 minut zhruba od 17:40 do 18:20 hodin), což poznamenalo všechny ostatní providery, kteří využívají distribuční signály z CS Linku - platformu UPC Direct (ČT1, ČT2, ČT4 Sport, ČT24, TV Prima) i Digi TV (ČT1, ČT2, ČT4 Sport, ČT24, TV Prima, dále i Nova Cinema, Filmbox a Óčko).

Počasí dokonce ohrozilo start nové české zpravodajsko-publicistické televize Z1. Hrozilo, že signál se v době plánovaného startu na nedělní 19. hodinu dostane k minimu diváků. V době výpadků transpondérů z bouřkové činnosti byla dostupná pouze v DVB-T síti Czech Digital Group spolu se signálem TV Prima. Naopak v této pražské síti v uvedený čas nebyly dostupné Public TV a TV Noe.

Po 18. hodině a 20. minutě postupně transpondéry CS Linku opět ožívaly. Jako první frekvence 12,525 GHz, pol. V a 11,876 GHz, pol. H. Jako poslední ožl kmitočet 11,992 GHz, pol. H, kde vysílají i nové televize Nostalgia a Z1.

Nepříznivé počasí vyřadilo i signál hudební televize Óčko. Provozovatel stanice posílá signál na existující aktivní transpondér. Signál na transpondéru byl, program Óčka ale nikoliv.

Během nedělního odpoledne došlo k technickým problémům i na straně poskytovatele webhostingu serveru parabola.cz. Stránky nebyly dostupné plných 70 minut. Za tyto potíže se našim čtenářům omlouváme.





Reklama




Vybrané články