Quantcast

TV Barrandov odloží zahájení vysílání

| redakce | tisk

TV Barrandov, druhý ze šestice nových českých digitálních televizí, hodlá odložit zahájení vysílání. Podle původního plánu měla začít vysílat na konci letošních prázdnin a start posune o několik měsíců. Podle informací MaM přicházejí v úvahu dvě varianty.

Stanice TV Barrandov začne vysílat buď na konci letošního roku nebo v únoru příštího roku. Nejpozději v březnu 2009, kdy vyprší zákonná lhůta 360 dnů pro zahájení vysílání. Jako důvod TV Barrandov uvádí zatím nedostatečné pokrytí digitálním pozemním signálem České republiky.

Dne 5. července 2008 v rámci filmového festivalu v Karlových Varech hodlá vedení televize oznámit přesný den startu TV Barrandov.

TV Barrandov je jednou ze šesti českých vysílatelů, kteří v roce 2006 získali licenci pro digitální pozemní vysílání. Vinou soudních sporů šestka televizí o licence v září téhož roku přišla. Do hry je vrátila tzv. diginovela platná od ledna letošního roku. Všech šest televizí může požádat o tzv. kompenzační licenci.

S kompenzační licencí již vysílá česká zpravodajsko-publicistická televize Z1 vysílaná volně na satelitu Astra 1E (23,5°E), v DVB-T síti Czech Digital Group a také v některých kabelových sítích, včetně rozvodů UPC Česká republika.

zdroj: MaM





Reklama




Vybrané články