Quantcast

7% lidí nechce přejít na příjem digitální TV

| redakce | tisk

Zhruba 600 tisíc lidí, tj. sedm procent dospělých obyvatel České republiky, odmítá přejít z letitého analogového pozemního vysílání na digitální označované také zkratkou DVB-T. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK, který vypracovala pro Český telekomunikační úřad (ČTÚ).

Na otázku, kdy si lidé hodlají zajistit možnost sledovat digitální televizi, pětina odpověděla, že tak učiní, jakmile bude digitální vysílání dostupné v místě jejich bydliště. Celkem 26 procent uvedlo, že na digitální vysílání přejdou před vypnutím analogového vysílání, 18% to nechá na poslední chvíli nebo na dobu po vypnutí analogového signálu. Sedm procent lidí na příjem digitální vysílání přejít nechce.

35 procent respondentů má zájem o příjem DVB-T, shodně 22% má zájem o digitální kabelovou TV a satelitní televizi. Internetovou televizi upřednostňuje 11 procent dotázaných.

Analogové pozemní vysílání skončí v České republice do listopadu 2011 s výjimkou Jesenicka a Zlínska, kde se tak stane v červnu 2012. Digitální zemské vysílání funguje v Praze, Brně, Ostravě, Domažlicích, Plzni a Ústí nad Labem. V některých městech chybí digitální signál některých celoplošných programů - na Ústecku a Domažlicku TV Prima (+ Óčko, Z1, Public TV), na Plzeňsku programy ČT a TV Nova.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články