Quantcast

Kanál TVP Historia začal produkovat pořady v HD

| redakce | tisk

TVP Historia, tématický kanál polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska), začal produkovat pořady ve vysokém rozlišení. Prvním z pořadů realizovaných v tomto standardu je pásmo Notacje, které přináší dokumenty o novodobé historii. Programy se vyrábějí v HD a pravděpodobně se objeví na kanále TVP HD.

Artur Dmochowski, ředitel TVP Historia, uvedl, že cílem projektu je vytvoření relací, ve kterých budou lidé poskytovat rozhovory a obsahovat archivní filmový materiál.

Stanice TVP Historia odstartovala 3. května 2007 a těžištěm programu je vlastní produkce a archivní materiály TVP. Volně vysílaný signál TVP Historia se vysílá ze satelitu Astra (19,2°E), na kmitočtu 10,773 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6. Co je zajímavé: žádné ze třech největších polských satelitních platforem tento program nenabízí. Paket N má vlastní kanál věnovaný historii TVN Discovery Historia. Konkurenční služby Cyfrowy Polsat a Cyfra+ se doposud pro zařazení zbývajících programů TVP do své nabídky nerozhodly.

Zástupce platformy Cyfrowy Polsat uvedl, že smlouva s TVP na zařazení tématických kanálů pro více než 2,2 mln abonentů je již připravena. Nyní se čeká na podpis kontraktu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články