Quantcast

Na ČT1 v Dolby Digital si diváci CS LINKu počkají

| Martin Vyleťal | tisk

Satelitní diváci platformy CS LINK zatím budou u programu ČT1 hledat marně audio stopu ve formátu Dolby Digital (AC3). Česká televize s novou audio stopou počítá až do další fázi zkvalitňování svých služeb satelitním divákům.

Kdy se bude ČT1 vysílat se zvukem ve formátu Dolby Digital? "Vysílání zvuku ve formátu Dolby Digital na ČT1 se zatím interně testuje a na satelitu by se mělo objevit do konce 3. čtvrtletí tohoto roku. Stejný termín se týká i další zvukové stopy na ČT2," uvedl na dotaz serveru parabola.cz Štěpán Janda z tiskového útvaru České televize (ČT).

ČT dnes o 6 Mbit/s navýšila kapacitu na satelitní platformě CS LINK. Zatím ji využívá pro zkvalitnění obrazu všech svých stávajících čtyř programů ČT1, ČT2, ČT4 Sport a ČT24. Přenosová kapacita ČT na satelitu je podstatně širší než u veřejnoprávního DVB-T multiplexu, kde si médium veřejné služby musí vystačit jen s 18 Mbit/s, což je omezení technologie a konfigurace pozemního multiplexu.

Satelitní signál ČT z CS LINKu pokrývá 100% území České republiky a řadu dalších zemí střední a západní Evropy. Volně se vysílá jen zpravodajská ČT24, ostatní okruhy ČT1, ČT2 a ČT4 Sport jsou z důvodu omezení vysílacích práv zakódovány systémem CryptoWorks a dostupné jen s dekódovací kartou.





Reklama




Vybrané články