Quantcast

Moment of Truth od konce srpna na TV Prima

| redakce | tiskobrázek k článku: Moment of Truth od konce srpna na TV Prima

Poslední srpnové pondělí 25.8.2008 po 21. hodině představí TV Prima novou soutěž pod názvem Nic než pravda (Moment of Truth). Každý týden budou moci soutěžící hrát o částku 5 milionů Kč. Soutěž se již vysílala ve 26 zemích světa, např. v Kolumbii, Americe, Německu, Švédsku, Anglii, Španělsku, Rumunsku, Maďarsku, Ekvádoru a Itálii.

Nic než pravda je psychologická soutěž pro odvážné. Pokud chtějí vyhrát, nesmí lhát. Soutěžící musí zodpovědět až 21 otázek. Pokud na každou odpoví pravdivě, zvyšuje možnost výhry. Otázky postupně nabírají na dynamice a z obyčejných otázek jsou postupně kladeny osobnější. Je jen na soutěžícím, zda na otázku odpoví a bude pokračovat ve hře.

Soutěžící procházejí v první fázi „výslechem“ na detektoru lži, při kterém odpovídají na cca 60-100 otázek. Jejich odpovědi ANO - NE jsou zaznamenány a vyhodnocovány polygrafem (detektorem lži), výsledky se dozvědí až při natáčení hry. Ve druhé fázi probíhá samotné natáčení hry ve studiu, kde soutěžící odpovídají před nejbližšími příbuznými a za účasti kamer na výběr otázek, kterými prošli již v první fázi.

Celá soutěž se odehrává ve studiu s početným publikem, před kterým sedí nejbližší příbuzní a také přátelé a známí, tzv. patroni. V centru scény sedí moderátor a soutěžící. Sedí naproti sobě v křeslech, neschovávají se za žádný stolek, ale naopak jsou před publikem zcela odhaleni,“ říká projektová vedoucí Romana Baborová.

V každé fázi hry může soutěžící skončit a odejít s již dosaženou výhrou. Pokud se však rozhodne riskovat a jít dál, pak když odpoví nepravdivě, soutěž pro něj končí bez výhry. Neexistují zde tzv. záchytné body.

Soutěžící může kdykoli v průběhu soutěže svou účast v soutěži ukončit za předpokladu, že dosud nevyslechl následující otázku. V takovém případě má nárok na vyplacení částky přiřazené k poslednímu kolu soutěže, které kompletně úspěšně dokončil.

Příbuzní a blízcí lidé soutěžícího - patroni - mají k dispozici tlačítko, kterým mohou anulovat položenou otázku, na kterou nechtějí z jakéhokoli důvodu znát odpověď. To však ovšem jen v případě, dokud na ni ještě nezazněla odpověď. Moderátor následně položí další otázku. Tuto možnost mají jen jednou po celou dobu trvání soutěže, kromě posledního šestého kola.

Vlastníkem licence je ShineReveille. Pořad bude moderovat Petr Šiška, prezident Akademie populární hudby, textař a majitel ostravské agentury Petarda Production.





Reklama




Vybrané články