Quantcast

Trojka STV3 již na platformě Digi TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Trojka STV3 již na platformě Digi TV

Nový sportovní kanál Slovenské televize Trojka (STV3) spustil dnes promo vysílání i na satelitní placené televizi Digi TV na družici Intelsat 10-02 (1°W). Program na dotovaných set top boxech operátora od pátku najdou zákazníci jen ve slovenské nabídce.

Vzhledem k tomu, že provozovatel satelitní služby doposud nevyřešil problém s neautorizovaným příjmem, je možné program, bohužel, přijímat i na emulátorech (EMU) včetně kompletní nabídky platformy.

Kanál STV3 se vysílá na kmitočtu 12,687 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, video PID 650, audio PID 884 v kódovacím systému Nagravision 2/3 na programové pozici, která se zatím idenfitikuje jako Service 8-1. Promospot Trojky s odpočítáváním do zahájením vysílání je v obrazovém formátu 16:9 v letterboxu bez WSS signálu, takže set top boxy nedokáží automaticky zpracovat obrazový formát a divák jej může upravit až na svém televizoru.

Trojka Slovenské televize zahájí pravidelné vysílání 8.8.2008 ve 14:00 hodin spolu se zahájením letních olympijských her v čínském Pekingu. Vedle Trojky bude LOH vysílat i druhý program STV - Dvojka převážně odlišný program z Pekingu. Slovenský divák poprvé získá možnost si vybrat, co bude z Olympiády sledovat.

Po dobu LOH bude Trojka dostupná v SD i HDTV. V obou formátech jej diváci naleznou na satelitní platformě SkyLink, na družici Astra 1E (23,5°E). Pro příjem bude nutná modrá dekódovací karta SkyLink, kterou nyní provozovatel služby Towercom bezplatně zasílá všem majitelům starých bílých karet Slovak Link.

Vedle satelitních služeb Digi TV a SkyLink program Trojka do své nabídky přidá i řada kabelových operátorů (včetně UPC a Satro). V rámci testů bude k dispozici i v DVB-T z některých vysílačů na Slovensku.

zdroj: digiinfo.cz + vl. zpráva





Reklama




Vybrané články