Quantcast

News Corp se stahuje ze střední a východní Evropy

| Martin Vyleťal | tisk

Společnost News Corp. se stahuje z regionu střední a východní Evropa (CEE). Do konce letošního roku News Corp. prodá svoji bulharskou komerční stanici bTV. Místnímu tisku to potvrdila Mariya Stefanova, předsedkyně rady pro elektronická média (CEM), obdoby české RRTV.

Stefanova dále tisku sdělila, že News Corp. plánuje prodat také všechny své aktivity v regionu CEE - tedy nejenom v Bulharsku ale i v Polsku, Lotyšsku a Srbsku. Jde o poměrně rychlý obrat ve strategii společnosti. Ještě nedávno News Corp. plánovala rozvíjet svoje aktivity v CEE. V posledních týdnech začala News Corp. vyjednávat o prodejích svých kanálů s potencionálními zájemci.

Vedle bulharské bTV již dříve začala hledat nové majitele pro srbskou Fox TV. Zájem o ni projevila společnost CME, která v regionu CEE působí.

News Corp. začátkem července vrátil licenci pro Fox TV v Černé Hoře. Vysílací skupina usoudila, že projekt v zemi by nebyl životaschopný.

News Corp. se nyní zaměřuje především na placenou televizi. Vedle letošního vstupu do Premiere jedná o koupi španělské pay-tv Digital+.

zdroj: broadbandTVnews





Reklama




Vybrané články