Quantcast

Belgické kanály RTL brzy na satelitu

| redakce | tiskobrázek k článku: Belgické kanály RTL brzy na satelitu

Tři belgické frankofonní kanály RTL Group se již brzy objeví na satelitu. RTL Group již podepsala kontrakt s novou digitální satelitní platformou Telesat, která bude určena pro Valonskou část Belgie, kde žije okolo 3 milionů obyvatel hovořících francouzsky.

Paket Telesat odstartuje koncem letošního roku a bude obsahovat populární tři komerční kanály RTL-TVi, Plug RTL a Club RTL, což je důležité pro úspěch nové satelitní služby. V nabídce se objeví i dvě rozhlasové stanice RTL Group - Radio Contact a Mint.

Zástupci platformy Telesat již před několika měsíci podepsali kontrakt s belgickou veřejnoprávní televizí RTBF ohledně distribuce programů RTBF La Une a RTBF La Due. Třetí kanál RTBF Sat se již vysílá volně přes satelit Astra (19,2°E). RTBF bude v nové satelitní službě šířit i rozhlasové stanice La Premiére, VivaCité, Musiq?3, Classic 21 a Pure FM.

Telesat je sesterská platforma vlámské DTH služby TV Vlaanderen, která se již delší dobu vysílá přes satelit Astra (19,2°E) a v současné době má okolo 60 tisíc abonentů. Telesat bude konkurovat kabelovým operátorům v regionu s digitální nabídkou a také IPTV službě Belgacom TV.

zdroj: satelitv.net,BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články