Quantcast

Brava HDTV již vysílá ECM pro Skylink

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Brava HDTV již vysílá ECM pro Skylink

Na satelitní platformě Canal Digitaal finišují technické přípravy na spuštění programu Brava HDTV pro satelitní nabídku Skylink v České republice a na Slovensku. Brava HDTV již vysílá ECM data CryptoWorks pro CAID 0D03, což znamená, že program je technicky možné dekódovat. Chybí jen jediné - začít vysílat EMM - oprávnění pro karty.

U kanálu Brava HDTV byl připojen systém CryptoWorks pro Skylink koncem minulého týdne, ECM a ani EMM se nevysílaly. Program nebylo možné ani dekódovat.

Brava HDTV je nový nizozemský kanál, který odstartoval začátkem července 2007 a v dubnu letošního roku vstoupil do satelitní pay-tv Canal Digitaal na satelitu Astra 1E (23,5°E) a je jedním z HD programů na DVB-S2 platformě. Vedle oper, operet se mohou abonenti Skylink těšit i na balet. Program se vysílá v plném rozlišení 1920x1080 s průměrným video bit ratem 10 Mbit/s se zvukem v kvalitě 192 kbit/s.

Kanál Brava HDTV se vysílá aktuálně ze dvou transpondérů, které mají, bohužel, špatné pokrytí východního Slovenska. Situace bude vyřešena až přechodem na "nový" satelit Astra 1G se kterým se počítá začátkem příštího roku.

Brava HDTV se vysílá na následujících transpondérech:
kmit. 11,778 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 9/10, DVB-S2
kmit. 11,856 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2

Zápisy na Brava HDTV se zatím neposílají, takže majitelé karet Skylink si musí počkat do oficiálního zařazení programu do nabídky a případného promo příjmu.





Reklama




Vybrané články