Quantcast

TNTSAT přijímá již 750 tisíc domácností

| redakce | tisk

Virtuální satelitní platformu TNTSAT přijímá již 750 tisíc domácností ve Francii. Vyplývá to z informací, které dnes publikovala společnost SES Astra. TNTSAT je francouzská digitální terestrická free-to-view platforma šířená prostřednictvím satelitního systému Astra (19,2°E).

TNTSAT je určena především pro francouzské domácnosti, které nejsou pokryté kvalitním digitálním pozemním signálem (TNT). Podle odhadů bude po odpojení analogového pozemního TV vysílání bez digitálního signálu až okolo 1,5 milionu, což představuje pět procent francouzské populace.

Platforma TNTSAT obsahuje programy ve standardním rozlišení (SD). Na francouzském trhu jsou pro tuto satelitní síť k dispozici receivery od sedmi různých výrobců. Počet výrobců TNTSAT receiverů se bude ještě rozšiřovat. Do konce letošního roku či začátku 2009 bude na trhu 10 různých satelitních set top boxů pro TNTSAT.

K 15.2.2009 bude TNTSAT rozšířena o programy ve vysokém rozlišení (TNTSAT HD). V nabídce budou všechny stanice, které jsou již nyní dostupné divákům DVB-T ve Francii. Tyto programy jsou již na satelitu Astra (19,2°E) ale zatím jsou k dispozici jen pro zákazníky placené televize CanalSat.

Programy TNTSAT jsou dostupné domácnostem s parabolami o průměru 60 cm.





Reklama




Vybrané články