Quantcast

Film Mrazík odvysílala TV Nova s 2 kanálovým zvukem

| Martin Vyleťal | tisk

Česká komerční jednička TV Nova v úterý večer zaskočila některé diváky digitálních distribučních sítí. Populární pohádku Mrazík odvysílala s duálním zvukem - tedy s českým dabingem a originálním zvukovým doprovodem.

Pro obě jazykové verze byla použita jedna audio stopa. V levém kanálu byl dabing, v pravém originál. Takže řada diváků na svém set top boxu zaregistrovala dva zvuky zárověň. Tento problém bylo možné vyřešit změnou aktivního kanálu z levý+pravý na levý, resp. pravý na set top boxu, eventuálně na televizoru.

Mrazík byl s duálním zvukem na TV Nova na všech satelitních platformách CS Link , Skylink, Digi TV a UPC Direct. V případě Skylinku i na verzi programu Nova ve vysokém rozlišení (Nova HD). "Vysíláme, co dostáváme," vysvětloval serveru parabola.cz krátkodobé problémy zákazníků UPC Direct se zvukem na programu TV Nova mluvčí a ředitel PR společnosti UPC Česká republika František Malina.

Nova vysílá ve velmi omezeném rozsahu pořady s duálním zvukem (dabing + originál) a většinou mimo prime time (hlavní vysílací čas), takže ohlas na technické řešení duálního zvuku nebyly tak silné, jako nyní. Důvodem omezení vysílání s duálním zvukovým doprovodem jsou zejména problémy s vysílacími právy. Práva na originální zvuk jsou buď nedostupná nebo drahá. Podobně omezila duální vysílání zvuku i Česká televize (ČT).





Reklama




Vybrané články