Quantcast

Al Jazeera Sport opět dočasně v HD

| redakce | tisk

Provozovatel katarských kanálů Al Jazeera Channel opět spustil dočasné vysílání sportovního kanálu Al Jazeera Sport Channel HD ve vysokém rozlišení (HDTV). Program se v HD kvalitě vysílá u příležitosti fotbalového šampionátu v Perském zálivu.

Al Jazeera Sport HD je v high-definition-tv dostupná jen po dobu konání významných sportovních událostí. V loňském roce kanál vysílal po dobu fotbalového Euro 2008 či letních olympijských her z Číny.

Al Jazeera Sport opět dočasně v HD
▲ Al Jazeera Sport opět dočasně v HD

Program Al Jazzeera Sport HD vysílá obvykle přes satelit Nilesat 102 (7°W), na frekvenci 12,284 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S v MPEG-4. V paketu jsou placené kanály Al Jazeera Sport +1 až +4 a volně vysílané programy Al Jazeera Sport 1 a Al Jazeera Sport 2. Příležitostný HD kanál zde tentokrát chybí.

Al Jazeera Sport opět dočasně v HD
▲ Al Jazeera Sport opět dočasně v HD

Z kapacitních důvodů je Al Jazeera Sport HD tentokrát šířen prostřednictvím satelitu Badr 4 (26°E), na kmitočtu 11,958 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, service ID 34, video PID 3460, audio PID 3420, FTA. Ve stejném multiplexu jsou dále HD programy Luxe TV, HD Vision TV1 a MelodyZen TV HD.

Transpondér je možné přijímat i v České republice a na Slovensku s parabolami od průměru cca 90 cm.





Reklama




Vybrané články