Quantcast

Skylink: Horší kvalita TV Barrandov byla jen dočasná

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Skylink: Horší kvalita TV Barrandov byla jen dočasná

Diváci satelitní platformy Skylink mohli včera večer a dnes dopoledne zaregistrovat zhoršenou technickou obrazovou kvalitu stanice TV Barrandov ze satelitu Astra 1E (23,5°E) včetně chybějícího teletextu. Důvodem byly technické problémy se synchronizací obrazu a zvuku.

"V době od včerejška 22:00 do dnešního poledne byl v provozu záložní kodér fungující s horšími parametry. K přepnutí na zálohu došlo po upozornění na nesynchronní zvuk a obraz (posléze se ukázalo, že je nesynchronní i na DVB-T a závada byla odstraněna)," uvedl na dotaz k vysílání TV Barrandov na platformě Skylink Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec. Dnes odpoledne došlo k nastavení původních parametrů - dočasné rozlišení 480x576 bylo změněno zpět na 720x576. Video bit rate je opět 3,1 Mbit/s.

Skylink nezaznamenal žádnou velkou vlnu reklamací k příjmu TV Barrandov. "Ověřoval jsem na našem telefonickém centru, zda se objevila nějaká vlna telefonických reklamací na příjem TV Barrandov a nic takového mi nepotvrdili," popsal serveru parabola.cz Jaromír Glisník.

"To samozřejmě neznamená, že by někteří zákazníci nemohli mít problém. S rozjezdem nové stanice se např. objevují telefonáty zákazníků, jejichž přijímač (nebo modul) má notorický problém s příjmem autorizací (např. některé Topfieldy 6000). O žádných mimořádných problémech nevíme," dodal.

TV Barrandov vysílá na kmitočtu 11,797 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Signál je z důvodu omezení vysílacích práv kódován systémem CryptoWorks.





Reklama




Vybrané články