Quantcast

Skylink: Na pozici po TV JOJ se objeví Trojka

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Skylink: Na pozici po TV JOJ se objeví Trojka

Na satelitní platformě Skylink dojde v nejbližší době k dalším přesunům a změnám. Sportovní kanál Slovenské televize (STV) Trojka se přesune na původní kanálovou pozici TV JOJ v rámci paketu Skylink na družici Astra 3A (23,5°E).

"V nejbližších dnech se na původní pozici TV JOJ na frekvenci 12 565 MHz objeví vysílání 3. programu Slovenské televize Trojka (STV 3)," uvedl dnes serveru parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, která spoluprovozuje službu Skylink na území Slovenské a České republiky.

Trojka doposud vysílá osamoceně na kmitočtu 10,803 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, na satelitu Astra 1E (23,5°E), kde během několika měsíců skončí. S přesunem Trojky dojde k optimalizaci na transpondérech Skylink - všechny programy STV budou vysílat z jednoho transpondéru (freq. 12,565 GHz, pol. H). Podobně i programy JOJ a JOJ Plus se vysílají z jednoho multiplexu (freq. 11,798 GHz, pol. H).

Změna transpondéru programu Trojka se netýká diváků kabelových sítí na Slovensku a ani zákazníků konkurenční služby Digi TV.





Reklama




Vybrané články