Quantcast

TV Óčko upravila večerní program

| redakce | tiskobrázek k článku: TV Óčko upravila večerní program

Od pondělí 26. ledna vysílá česká hudební a lifestylová televize Óčko s upraveným programovým schématem. Jde o největší programovou změnu stanice za poslední tři roky. Televize reaguje na změny diváků, zvyků a priorit.

Programové změny se týkají hodinových specializovaných pořadů - na rock (pondělí), hip hop (úterý), metal (středa) a taneční hudbu (čtvrtek). Tyto pořady se ještě v minulém týdnu vysílaly mezi 22. a 23. hodinou. Od tohoto týdne je diváci mohou sledovat mezi 19. a 20. hodinou. Specializované hudební pořady tak může sledovat větší počet mladých diváků. Další pořady jsou s hodinovým posunem - české a slovenské videoklipy následují ve 20:00 hodin.

"Dáváme jim vysílací čas výhodnější pro skupinu, která je sleduje, což jsou mladí lidé ve věku do pětadvaceti let," vysvětluje Lidovým novinám svou snahu programová ředitelka Óčka Silvie Pecková.

Změnami se Óčko chystá na start české verze hudební televize MTV. Tu bude provozovat společnost CME, vlastní TV Nova. „Lhala bych, kdybych řekla, že jsme to připravovali úplně nezávisle na tom. Na druhou stranu, schéma měníme především proto, že se nám v poslední době změnil divák, jeho zvyky a priority. Tomu se snažíme přizpůsobit, ne konkurenci,“ upřesnila LN Silvie Pecková z TV Óčko.

TV Óčko vysílá od roku 2002 a je šířena prostřednictvím kabelovými a IPTV sítěmi, satelity a v rámci sítě 3 (DVB-T) společnosti Czech Digital Group.





Reklama




Vybrané články