Quantcast

Eurosport slaví 20 let

| redakce | tiskobrázek k článku: Eurosport slaví 20 let

Panevropský sportovní kanál Eurosport oslaví v letošním roce 20 let od svého založení. Oslavy 20 let Eurosportu budou probíhat v týdnu od 16. do 25. května letošního roku. Bez bližších podrobností to uvedla dceřiná společnost francouzského mediálního koncernu TF1.

Eurosport odstartoval v květnu 1989 jako proevropský sportovní kanál a stal se průkopníkem v oblasti kabelového a satelitního vysílání. Program byl od počátku dostupný v anglickém, německém a holandském jazyce. V roce 1996 byl spuštěn ruský komentář. Dnes je program dostupný ve 20 jazycích (včetně češtiny), který sleduje denně 22 milionů domácností. Pro televizi pracuje okolo 700 zaměstnanců.

V letošním roce hodlá Eurosport posílit zejména své internetové aktivity. Sportovní portál eurosport.com byl spuštěn v roce 1999, eurosportnews o rok později. V roce 2003 bylo portfolio služeb rozšířeno o mobilní nabídku. V roce 2005 odstartoval placený kanál Eurosport 2. O rok později kanál expandoval do Asie.

V květnu loňského roku začal Eurosport vysílat ve vysokém rozlišení (Eurosport HD).

Eurosport je součástí platforem CS Link , Skylink, Digi TV a UPC Direct. V posledních dvou zmíněných službách je i přítomný Eurosport 2. Na skylinku vysílá i Eurosport HD.





Reklama




Vybrané články