Quantcast

Animal Planet HD odstartoval v Canal Digital

| redakce | tiskobrázek k článku: Animal Planet HD odstartoval v Canal Digital

3. února 2009 se nabídka skandinávské satelitní pay-tv platformy Canal Digital rozšířila o program Animal Planet HD. Platforma je dostupné přes satelity Thor 5 a 3 (0,8°W) v Dánsku, Švédsku, Norsku a Finsku a signál je zabezpečen systémem Conax.

Animal Planet HD přináší edukativně-dokumentární pořady ve vysokém rozlišení (HDTV). Program je šířen na satelitu Thor 5 (0,8°W), na transpondéru C22, na freq. 12,128 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2, service ID 4203, video PID 516, audio PID 656 s titulky v dánském, švédském a norském jazyce.

Obsah Animal Planet HD tvoří pořady výhradně natočené ve vysokém rozlišení (HD). Budou to pořady, známé divákům jako např. In too Deep, Pandamodium a řada dalších.

Animal Planet HD vysílá na základě licence, kterou získal od britského regulátora Ofcom. Zatím není jasné, zda se program objeví i v dalších platformách.

Stanice Animal Planet HD, patřící do Discovery HD, zahájila svůj provoz v roce 2005 v Asii, do nabídky Canal Digital HD byl program Discovery HD zařazen v roce 2006. V současné době je to již 12. HD kanál skandinávského operátora. V prosinci nabídku obohatil o BBC HD a o měsíc později o program TV2 Film HD.

Animal Planet HD odstartoval v USA v září 2007.

zdroj: mPortal.com.hr, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články