Quantcast

Ruské MTV volně na satelitu Jamal 202

| Martin Vyleťal | tisk

Příznivci hudební a lifestylové televize MTV mají nyní možnost naladit si free-to-air vysílání ruské mutace této stanice. Program MTV Russia s dvouhodinovým časovým posunem se vysílá prostřednictvím ruského telekomunikačního satelitu Jamal 202 (49°E).

Ruské MTV se objevilo na kmitočtu 3,594 GHz, polarizace levotočivá, SR 3038, FEC 3/4, DVB-S v kompresním formátu MPEG-2, s video bit ratem 3,8 Mbit/s při rozlišení 704x576 se zvukem v kvalitě 256 kbit/s. Pro příjem je nutné vybavení na C pásmo s depolarizační destičkou. Bezproblémový signál je na parabolách od průměru 180 cm.

Ruské MTV volně na satelitu Jamal 202
▲ Ruské MTV volně na satelitu Jamal 202

MTV Russia (+2h) je určeno pro část Ruska, kde je platný čas +2 hodiny vůči moskevskému času. Pro západní část Ruska je určena verze MTV Russia (bez časového posunu). Tato verze je šířena v placených satelitních sítích NTV Plus (Eutelsat W4 , 36°E), Rikor a Katelco Plus (Intelsat 904, 60°E) a kryptovaně. Se čtyřhodinovým posunem pro východnější část země je ruské MTV dostupné na družici Jamal 201 na pozici 90°E. Signál MTV Russia +4h je šířen v C pásmu a ani na tomto Jamalu není signál kódován, takže je dostupný pro všechny diváky bez dekódovací karty. Z pohledu ČR a Slovenska je už tato pozice méně technicky přístupná.





Reklama




Vybrané články