Quantcast

UPC podporuje bezpečnější internet

| redakce | tisk

Společnost UPC Česká republika, přední domácí provozovatel vysokorychlostního internetu, oznamuje, že u příležitosti Dne bezpečnějšího internetu (Safer Internet Day) zpřístupnila na své webové stránce Rodinný balíček o internetové bezpečnosti.

Balíček zpracovaný ve spolupráci s českými zástupci projektu Saferinternet Cz byl až dosud nabízen v tištěné podobě, a to všem zájemcům o vysokorychlostní internet UPC. Skládá se z komplexního průvodce pro rodiče, příručky určené dětem od 6 do12 let a doplňujících pomůcek.

Internet sice nabízí obrovské příležitosti, ale nese sebou i určitá rizika, zejména pro své mladší uživatele. Proto chceme přispět k tomu, aby se cítili na internetu bezpečně“, říká v této souvislosti Václav Bartoň, generální ředitel UPC.

Společnost Liberty Global, jejíž součástí je UPC Česká republika, pak ve spolupráci s INSAFE (organizace EU pro zvyšování povědomí o bezpečnosti internetu) připravila ke Dni bezpečnějšího internetu vyšší, interaktivní on-line verzi tohoto balíčku. Ta je aktuálně k dispozici na www.esafetykit.net v pěti jazycích, přičemž další jazykové mutace mají být zpřístupněny během dalších měsíců.

On line verze bude distribuována různými způsoby: počínaje INSAFE a na ní navázaných iniciativ Safer Internet, přes pobočky a dceřiné společnosti Liberty Global - v Evropě známé jako UPC, Telenet a Cablecom - a konče různými nevládními organizacemi. Naváže tak na úspěch tištěné verze, která je aktuálně šířena ve většině zemí Evropy v 18 jazykových verzích včetně arabštiny a turečtiny.

Liberty Global patří mezi hlavní a dlouhodobé partnery INSAFE a projekt bezpečnějšího internetu podporuje ve všech zemích, kde působí.

zdroj: PR UPC





Reklama




Vybrané články