Quantcast

ČT se připravuje na více regionálních verzí vysílání

| redakce | tisk

Česká televize (ČT) se připravuje na možnost vysílání více regionálních mutací programů či pořadů. Mělo by se to týkat zejména zpravodajství. Po dokončení přechodu na digitální terestrické vysílání by měla mít pět regionů.

Plány ČT popsal na konferenci Digitalizace - budoucnost televizního a rozhlasového vysílání ředitel techniky ČT Rudolf Pop. "Česká televize bude postupovat ve smyslu Technického plánu přechodu, kde je stanoveno, že do termínu vypnutí by měla být veřejnoprávní síť 1 rozdělena na pět regionů," uvedl Pop.

Nyní Česká televize připravuje 3 verze regionální zpravodajství - pro Čechy, Jižní Moravu a Severní Moravu "Co se týče Čech, máme připraveno - podle toho, jak jsou regiony označeny v plánu přechodu - rozdělení na zhruba severovýchodní a jihozápadní část, třetí částí je Praha a střední Čechy," poznamenal Pop.

Pop dále dodal, že rozšíření počtu regionálních verzí by mělo dojít až po dokončení přechodu na digitální terestrické vysílání. K tomu by mělo podle nařízení vlády v TPP (Technický plán přechodu) na většině území ČR do 11.11.2011. ČT se zatím nerozhodla, který ze stávajících čtyř programů bude mít regionální bloky pořadů.

S přechodem na digitální vysílání dojde k větší profilaci jednotlivých okruhů. ČT2 se více zaměří na kulturu a umění, sportovní přenosy budou přesunuty na sportovní kanál ČT4. Veřejnoprávní multiplex s programy ČT a ČRo bude na konci letošního roku dostupný pro 93 procent obyvatel.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články