Quantcast

MelodyZen TV bude od března zakódován

| Martin Vyleťal | tisk

Prestižní francouzský relaxační kanál MelodyZen TV, který spojuje obraz přírody a krajiny s hudbou, bude signál na satelitu Eurobird 9 (9°E) kódovat. Diváci přijdou o jeden z hodnotných programů ve vysokém rozlišení (HDTV).

Zakódování satelitního signálu MelodyZen TV je nepochybně špatná zpráva pro fanoušky MelodyZen TV. Důvodem k zakódování signálu stanice je fakt, že program byl v mnoha kabelových a satelitních platformách zařazen do nabídky placených stanic, takže nemá smysl, aby její distribuční signál zůstal na družici Eurobird 9 nadále free-to-air. Píše portál satcesc.

MelodyZen TV vysílá 24 hodiny denně a přináší relaxační program s přírodními zvuky a relaxační hudbou. Program je vysílá na satelitu Eurobird 9, na kmitočtu 11,804 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S, FTA. Od března bude signál kryptován v systému podmíněného přístupu Viaccess PC 3.0. Kanál MelodyZen HD je velmi uznávaný. Na posledním prestižním udílení cen Hot Bird Awards byl označen za nejlepší HD kanál roku 2008.

Zatím není známo, zda bude zakódován program MelodyZen TV i na satelitu Badr 4 (26°E). Signál je sice určen pro Střední východ a severní Afriku ale je možné jej sledovat i v Česku a na Slovensku.

MelodyZen TV je součástí nabídky platformy Canal Digitaal na satelitu Astra 1E na pozici 23,5 st. východně v systému Mediaguard 2.





Reklama




Vybrané články