Quantcast

Canal Digital kvůli černému příjmu ztrácí abonenty

| redakce | tiskobrázek k článku: Canal Digital kvůli černému příjmu ztrácí abonenty

Skandinávská placená DTH platforma Canal Digital měla na konci loňského roku 1.113.000 abonentů, což představuje meziroční ztrátu 18 tisíc klientů (na konci roku 2007 měla 1.131.000 klientů). Jen během posledního kvartálu 2008 v lukrativním období paket Canal Digital ztratil 12 tisíc zákazníků.

Canal Digital je placená satelitní televize vysílaná ze satelitů Thor 3 a Thor 5 na pozici 0,8°W a určená pro Švédsko, Norsko, Finsko a Dánsko. Platforma používá systém podmíněného přístupu Conax. Starší verze tohoto kódovacího systému byla prolomena a v současné době finišuje výměna starých karet za nové, které lépe zabezpečí programy před neautorizovaným příjmem, který se na nepříznivých hospodářských výsledcích výrazně podepsal.

Canal Digital patří mezi přední evropské platformy co do počtu stanic ve vysokém rozlišení (HDTV). Nejvíce HD kanálů nabízí britská platforma Sky Digital - celkem 30. Na druhém místě je severská platforma Canal Digital se 14 HD programy. Na třetí pozici je CanalSat se 13 HD programy.





Reklama




Vybrané články