Quantcast

Ve středu se bude jednat o krizi v STV a konci Trojky

| redakce | tisk

Příští týden ve středu budou členové Rady STV rozhodovat o tom, zda Slovenská televize (STV) začne fungovat na základě krizového rozpočtu. To by znamenalo výrazné omezení výroby vlastních pořadů, omezení vysílání Dvojky (STV2) a konec sportovní Trojky (STV3).

Hospodaření televize je v katastrofální situaci a televize bude muset výrazně škrtat, pokud nedostane požadovanou státní dotaci od ministerstva kultury ve výši 20 milionů euro (600 milionů Sk). Krizový scénář počítá s propuštěním stovek zaměstnanců STV, omezení vysílání Dvojky na 8 hodin programu denně (o víkendu 12 hodin) a zrušení Trojky, píše Aktuálne.sk.

Sportovní přenosy Trojky by se přesunuly na Dvojku - týkalo by se to Ligy mistrů, hokejové Slovnaft extraligy, hokejového šampionátu a také tenisových Davis a Fed Cup ale i fotbalové kvalifikace na mistrovství světa. Ze Dvojky na Jednotku se v krizovém plánu počítá s přesunem Živé panorámy. Bohoslužby STV zredukuje z 20 na 3 přenosy.

Plán počítá s nástupem nízkonákladových formátů, což by se projevilo v plné míře v programové struktuře STV od září. Většina magazínů a publicistických relací by skončila. Vzhledem k tomu, že se sportovní Trojkou se v krizové variantě nepočítá, objevily by se sportovní přenosy fotbalové Corgoň ligy či přenosy Formule 1 na první program STV.





Reklama




Vybrané články