Quantcast

Jetix se změní na Disney XD. Nejdříve ve Francii

| redakce | tisk

K 1.4.2009 dojde k přejmenování francouzské verze dětského kanálu Jetix na Disney XD. Stanice bude i nadále cílit na chlapce ve věku od 6 do 14 let. Přejmenování souvisí s kompletním převzetím Jetix Europe koncernem The Walt Disney Company.

Kanál Jetix odstartoval v USA v roce 1990 tehdy pod názvem Fox Kids jako nový dětský kanál společnosti News Corp. V roce 1996 stanice Fox Kids vstoupila na francouzský TV trh. V roce 2001 Disney získala ve společnosti Jetix Europe 73 procentní podíl a následně prosadila změnu názvu stanice na neutrální Jetix.

Disney XD se nadále zaměří na objevy, dobdrodružství, sport, hudbu a humor a zároveň se začlení do skupiny kanálů pod značkou Disney, které již působí na místním trhu - Playhouse Disney, Disney Channel, Disney Channel +1, Disney Cinemagic, Disney Cinemagic +1 a Disney Cinemagic HD.

Během letošního roku se očekává rebranding Jetix na Disney XD i v dalších regionech Evropy, kde se program Jetix vysílá. Program Jetix je přítomný v satelitních platformách Digi TV a UPC Direct.

zdroj: satmag





Reklama




Vybrané články