Quantcast

Cinemax Adria testuje na satelitu Amos 2

| redakce | tiskobrázek k článku: Cinemax Adria testuje na satelitu Amos 2

Na družici Amos 2 4°W) zahájil testovací vysílání filmový kanál Cinemax Adria. Program se vysílá v rámci multiplexu HBO Central Europe, na kmitočtu 10,806 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S v profi systému PowerVU+. Program je pojmenován Cinemax Adria test.

S programem se vysílají chorvatské, srbské a slovinské DVB titulky.

Filmové kanály Cinemax 1 a 2 jsou součástí skupiny kanálů HBO Central Europe. Cinemax je dobře známou značkou v USA a součástí atraktivního filmového balíčku Max. V Chorvatsku, Srbsku a Slovinsku se bude vysílat pouze první program Cinemax. Půjde v pořadí o třetí kanál HBO CE v těchto zemích (po HBO a HBO Comedy). HBO Central Europe provozuje celkem 7 filmových kanálů.

Cinemax Adria se po zahájení provozu stane součástí distribuce většiny platforem v regionu. Zatím ale není známo, které jej nabídnou. Oficiální start Cinemax Adria je naplánován na začátek dubna 2009.

Podobně jako kanály HBO a HBO Comedy bude Cinemax lokalizován do chorvatského, srbského a slovinského jazyka pomocí DVB titulků. Cinemax vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu bez reklam.

V Evropě začal kanál Cinemax vysílat 23.2.2005, krátce poté odstartoval program Cinemax 2. Obě stanice se vysílají v České republice, na Slovensku, Polsku, Maďarsku, Bulharsku a Rumunsku.

zdroj: mPortal.com.hr





Reklama




Vybrané články