Quantcast

Nový DVB-S2 transpondér Skylinku před spuštěním

| redakce | tiskobrázek k článku: Nový DVB-S2 transpondér Skylinku před spuštěním

Satelitní platforma Skylink se připravuje na spuštění nové transpondérové kapacity na pozici 23,5 st. východně. Nový multiplex bude pracovat v normě DVB-S2 a bude určen pro přenos stanic ve vysokém rozlišení (HDTV).

Na nové kapacitě se objeví Nova HD a Eurosport HD ze stávajících stanic, které se doposud šíří na jiném kmitočtu (11,797 GHz, pol. H) a také nové stanice Filmbox HD, Discovery Channel HD a History HD. Nové stanice se stanou součástí placeného balíčku HD PLUS, který je nabízen zákazníkům v České republice i na Slovensku. Do budoucna se dá očekávat možnost předplacení bez SD balíčku MULTI.

Nová HD nabídka Skylink bude oficiálně spuštěna 1.4.2009 a do té doby budou probíhat technické testy. Kdy testy odstartují? "V našem projektovém plánu je spuštění dne 26. 3.," řekl dnes na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel poskytovatele služby Skylink. Podle jeho informací není jisté, zda bude nová kapacita v provozu do 24.3.2009 a na den tiskové konference Astry, kdy bude oficiálně představena nabídka stanic ve vysokém rozlišení. Na otázku, kdy bude nová DVB-S2 kapacita Skylinku v provozu, odpoví až technické testy, které budou na Skylinku probíhat v noci na 19.3. mezi druhou a třetí hodinou ranní.





Reklama




Vybrané články