Quantcast

Discovery HD a Filmbox HD míří na platformu Skylink

| redakce | tiskobrázek k článku: Discovery HD a Filmbox HD míří na platformu Skylink

Satelitní platforma Skylink, vysílaná přes satelity Astra na pozici 23,5 st. východně, se brzy rozšíří o stanice ve vysokém rozlišení (HDTV). Na příští týden je naplánována tisková konference, kde budou nové HD přírůstky Skylinku oficiálně představeny.

Tisková konference se koná 24. března 2009 v 11:00 hodin v hotelu Marriott, v konferenčním salónku Moravia III. u příležitosti spuštění nových HD kanálů na pozici Astra 23,5°E přes platformu Skylink. Na tiskové konferenci vystoupí představitelé Astra CEE, Skylink, SPI International, Discovery Networks a Chellomedia. Takže je dnes již jisté, že v nabídce Skylink HD se objeví Filmbox HD, Discovery Channel HD a patrně i History Channel HD (History HD). Všechny tyto programy si TradeTec, jeden ze spoluprovozovatelů Skylinku, nedávno zaregistroval u české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání RRTV.

Skylink spustil první programy ve vysokém rozlišení na podzim loňského roku spuštěním neplacené stanice Nova HD. Následně odstartovaly placené stanice Eurosport HD a Brava HDTV.





Reklama




Vybrané články