Quantcast

Pay-tv Al Jazeera Sport mění transpondér na 13E

| redakce | tisk

Katarská Al Jazeera Channel (Al Džazíra) mění transpondér na satelitním systému Hot Bird (13°E) pro distribuci placených sportovních kanálů Al Jazeera Sport Channel +1, Al Jazeera Sport Channel +2 a Al Jazeera Sport Channel +3.

Programy JSC +1, JSC +2 a JSC +3 byly až doposud vysílány v kódu Viaccess PC 3.0 na kmitočtu 11,179 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Čtvrtý sportovní kanál provozovatele (JSC +4) se vysílal na frekvenci 11,296 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S a právě na tento kmitočet se přesouvají i zbývající 3 sportovní kanály JSC.

Všechny sportovní programy JSC +1/+2/+3/+4 se budou nyní vysílat z jednoho transpondéru a zjednoduší se tak naladění programů na straně satelitních diváků. Systém podmíněného přístupu (Viaccess PC 3.0) zůstává zachován.

Paralelní distribuce JSC +1, +2 a +3 bude probíhat několik dní a diváci budou informováni o nutnosti přeladit si svůj satelitní přijímač na nové parametry.

Kanály JSC +1 až +4 vysílají atraktivní přenosy evropských fotbalových lig. Z důvodu omezení vysílacích práv jsou zakódovány a dostupné jen abonentům. JSC provozuje i dva neplacené kanály Al Jazeera Sport 1 a Al Jazeera Sport 2. Ty vysílají free-to-air a přinášejí další sportovní přenosy, které lze divákům nabídnout volně.





Reklama




Vybrané články