Quantcast

Duální zvuk na Prima COOL nebude, není kapacita

| redakce | tiskobrázek k článku: Duální zvuk na Prima COOL nebude, není kapacita

Nově vznikající česká stanice určená pro mládež Prima COOL nenabídne svým divákům pořady s duálním zvukem - českým dabingem a originální audio stopou. Důvodem je především fakt, že je vysílatel omezen kapacitou v multiplexu.

V rozhovoru pro Hospodářské noviny (HN) to uvedl Marek Singer, generální ředitel Prima TV. "Původně jsem hodně stál o duální vysílání, aby si češtinu nebo angličtinu mohli zvolit sami diváci. Bohužel v tomto záměru nám zatím trošku brání současné parametry digitálního vysílání, kdy na každý kanál připadá určitý datový tok, v němž duální vysílání nebo jiné požadavky jdou na úkor kvality obrazu," říká. "Proto jsme se rozhodli, že když náš dabing bude nejen kvalitní, ale i stylový a originální, zaujme publikum lépe než angličtina se špatným obrazem," dodal.

Vlastník Prima TV nepočítá, že nový kanál bude mít 20 procentní podíl na trhu. "Bude mít jednotky procent. Ale obrovskou afinitu. Půjde o čistou cílovou skupinu, u níž není ani tak rozhodující věk, jako spíš životní styl. A ten určuje i styl utrácení peněz. A to je i v dnešní době pro inzerenty nesmírně lákavé," kalkuluje šéf Primy.

Podle Marka Singera Prima COOL nestála dvě a půl miliardy, jak se spekulovalo ale o investici stovek milionů korun ročně. Do pěti let by stanice měla být zisková. "Máme pětiletý strategický plán, v němž chceme vybudovat zdravé a funkční portfolio," uvedl M. Singer HN.





Reklama




Vybrané články