Quantcast

BBC HD rozšiřuje vysílání na 9 hodin denně

| redakce | tiskobrázek k článku: BBC HD rozšiřuje vysílání na 9 hodin denně

Britská stanice BBC HD rozšiřuje vysílací čas na 9 hodin programu denně. Je to maximální doba, kterou ji povolil BBC Trust. BBC HD začíná vysílat v 16:00 hodin a program končí kolem 01:30 hodiny v noci. Stanice vysílá 7 dní v týdnu a zvyšuje dobu vysílání v případě důležitých událostí.

Prodloužení vysílacího času BBC HD i naznačuje, že v nejbližších měsících dojde k mnoha změnám v nabídce BBC HD. Objeví se nové relace, které budou propagovány na jiných programech rodiny stanic BBC.

BBC HD se mimo Velkou Británii vysílá jen v severských zemích v rámci platformy Canal Digital pro Švédsko, Finsko, Norsko a Dánsko. Pro tyto země se BBC HD vysílá jako placený program a s jiným obsahem zaměřeným především na vlastní tvorbu BBC.

BBC HD ve verzi pro Velkou Británii se vysílá na družici Astra 2D (28,2°E), na kmitočtu 10,847 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, video PID 2328, audio PID 2329 (anglicky). Signál je vysílán FTA, takže jej mohou přijímat všichni satelitní diváci, kteří mají příjem signálů z této družice. Příjmové podmínky v ČR a SR nejsou ideální a je zapotřebí parabola většího rozměru (150 až 240 cm) v závislosti na místě příjmu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články