Quantcast

Tooway bude nabízen i ve Velké Británii

| redakce | tisk

Obousměrný internet ze satelitu Tooway satelitního operátora Eutelsat bude nabízen také ve Velké Británii. Služba Tooway nabídne britským domácnostem připojení o rychlosti 2Mbit/s za cenu 29,99 liber měsíčně.

Za 29,99 liber měsíčně získají domácnosti přístup k 2 megabit per second (2 Mbit/s) (download) a 256 kbit/s (upload) širokopásmové službě bez potřeby telefonní linky. Uživatel bude potřebovat malou satelitní parabolu a satelitní modem.

Podle průzkumu nemá okolo 16 procent domácnosti na severovýchodě země, okolo 20% v jihozápadní části a okolo 14 procent v jihovýchodní oblasti Británie přístup k rychlému internetu. Tooway může tyto oblasti rychlým internetem dokrýt. Prakticky je ale dostupný v celé zemi.

Služba Tooway je v současné době nabízena ve 20 zemích Evropy, včetně České republiky, Německa, Francie, Španělska, Itálie, Švýcarska a Irska.

Tooway bude ve Velké Británii nabízen v Ku pásmu na satelitu Eurobird 3 (33°E).

V roce 2010 se rychlost satelitního internetu zvýší na 10 Mbit/s a to především díky satelitu KA-SAT, který je speciálně vyvíjen pro potřeby širokopásmového satelitního internetu v Evropě. Družice umožní přístup k rychlému internetu pro 2 miliony evropských domácností v obdobných rychlostech, cenách a kvalitě ve srovnání s terestrickým internetem ADSL2.





Reklama




Vybrané články