Quantcast

Analogové vysílání na Astře skončí nejdříve v roce 2012

| redakce | tisk

Analogové vysílání německých veřejnoprávních stanic na satelitech Astra (19,2°E) neskončí do roku 2012. Uvedl to Nawid Goudarzi, výrobní a provozní ředitel RBB na berlínské konferenci HDTV-Digitalisierung. Německé veřejnoprávní kanály chtěly skončit s analogem na Astře již v roce 2010. Nyní hodlají koordinovat svůj postup s komerčními kanály.

A komerční televize se (zatím) do odpojení analogové satelitní distribuce příliš nehrnou. Důvodem je nejenom velká konkurence na satelitním televizním trhu ale také především fakt, že mnoho německých domácností stále přijímá analogový signál z Astry. Odpojení analogu by nebylo v zájmu diváků.

Německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF plánují letos v létě spustit rozsáhlou kampaň k vysílání ve vysokém rozlišení. Na HD se zaměří i letošní veletrh spotřební elektroniky IFA.

Německé obchodní asociace ZVEI a BVT volají po dřívějším startu HD vysílání ARD a ZDF. Řádné vysílání obě německé televize plánují k zimním olympijským hrám 2010.

V současné době je již 12 milionů německých domácností vybaveno televizorem pro příjem HD vysílání a očekává se, že do konce letošního roku jej bude mít 17,5 milionu domácností.

zdroj: broadbandTVnews





Reklama




Vybrané články