Quantcast

m1 a m2 na Skylinku již s EPG

| Martin Vyleťal | tisk

Na satelitní platformě Skylink bylo dnes u maďarských programů m1 (magyar 1) a m2 (magyar 2) zapojeno EPG (elektronický programový průvodce). Elektronický jízdní řád obsahuje eventy k těmto programům od pondělí 18.5.2009. Zbývající dvě maďarské stanice Duna TV a RTL Klub zatím EPG opatřeny nejsou.

Všechny 4 maďarské programy (m1, m2, Duna TV, RTL Klub) byly do paketu Skylink zařazeny ve středu 13.5.2009 na kapacitě po programu Nova HD, který se přesunul do DVB-S2 multiplexu. Po několika hodinovém volném ( FTA) vysílání maďarských programů došlo k zakódování signálů systémem CryptoWorks. Programy jsou aktuálně šířeny v tzv. neveřejném režimu. Koncový divák k těmto stanicím zatím nemá přístup. Podle neoficiálních informací je to kvůli pokračujícím jednáním se zástupci maďarských programů ohledně šíření signálů na Skylinku.

Maďarské stanice na Skylinku jsou vysílány na satelitu Astra 1G (23,5°E), na kmitočtu 11,798 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Vedle maďarských celoplošných programů jsou s maďarskou audio stopou šířeny i některé placené kanály balíčků Multi a HD PLUS.





Reklama




Vybrané články