Quantcast

Chello Multicanal končí v Nagravision 1

| redakce | tisk

Producent a provozovatel španělských tématických kanálů Chello Multicanal končí v systému podmíněného přístupu Nagravision 1. V budoucnu budou programy na distribučním satelitu kryptovány novějším systémem Nagravision3.

Chello Multicanal přestane používat starý systém Nagravision 1 (CAID 1800) k 1. červnu 2009. Od tohoto data budou programy zabezpečeny systémem Nagravision 3 (CAID 1802). O plánované změně v kódování informoval provozovatel začátkem letošního roku. Simulcrypt (souběžné kódování v Nagravision 1 a 3) probíhá po celý dubem a květen.

Platforma Chello Multicanal využívá kapacitu na satelitu Hispasat (30°W), na kmitočtu 11,535 GHz, pol. V, SR 24500, FEC 5/6, DVB-S. V multiplexu jsou šířeny programy Canal Hollywood, Canal de Historia, Canal Cocina, Odisea, Sol Música, The Biography Channel, Canal Panda, Decasa a Bio.

Přechod na vyšší verzi systému Nagravision probíhá kvůli možnosti neautorizovaného příjmu přes starý systém Nagravision 1. Signály stanic jsou určeny výhradně pro kabelové operátory.

zdroj: sateliteinfos.com + vl. zpráva





Reklama




Vybrané články