Quantcast

HBO CE získala práva k formátu seriálu In Treatment

| redakce | tisk

HBO Central Europe (HBO CE) a Dori Media Distribution GmbH uzavřely dohodu o formátových právech k izraelskému televiznímu seriálu Be Tipul, jehož autorem a producentem je Hagai Levi. Formát kritikou velmi ceněného izraelského seriálu Be Tipul byl již použit HBO ve Spojených státech, kde podle něj vznikl seriál In Treatment.

Seriál s Gabrielem Byrnem v hlavní roli letos získal dvě ceny Emmy, Zlatý Glóbus a několik dalších ocenění. V České republikce tuto verzi uvádí ČT pod názvem V odborné péči.

HBO Central Europe získala práva na výrobu a vysílání lokálních verzí seriálu V odborné péči pro Polsko, Maďarsko, Českou republiku, Slovensko, Rumunsko a Moldavsko. Autor seriálu Hagai Levi bude s HBO Central Europe na výrobě těchto verzí spolupracovat jako výkonný producent.

Hlavní postavou americké verze seriálu V odborné péči je Paul Weston (Gabriel Byrne), úspěšný terapeut a zdánlivě rodinný typ, kterému se ale rozpadá profesní i osobní život.

Každá epizoda seriálu líčí průběh individuální terapie, kterou Paul poskytuje jednomu ze svých pacientů. HBO US vysílala první řadu seriálu V odborné péči vždy pět večerů v týdnu. Každý díl byl zaměřen na jednoho pacienta a cyklus se každý pátek uzavíral návštěvou doktora Westona u jeho vlastní terapeutky Dr. Giny Tollové (v podání Dianne Wiestové).

Práva k formátu seriálu V odborné péči drží Sheleg Productions Ltd. Americká verze nazvaná In Treatment vznikla podle seriálu Be Tipul, jehož autorem je Hagai Levi spolu s Orim Sivanem a Nirem Bergmanem.





Reklama




Vybrané články