Quantcast

Intelsat do roku 2012 bude mít 11 nových satelitů

| redakce | tisk

International Launch Services (ILS) uzavřel smlouvu na vynesení dvou nových satelitů a jeden jako opce pro společnost Intelsat. 23. března operátor informoval o vynesení satelitu Intelsat 16 raketou Proton. Detaily smlouvy nebyly zveřejněny.

Do roku 2012 Intelsat plánuje umístit na orbit 11 nových satelitů, 5 z nich poskytne nové či náhradní kapacity pro asijsko-pacifickou oblast.

Satelit Intelsat 17 bude umístěn na pozici 66°E a poskytne více kapacity v celé Evropě, na Středním Východě, Rusku a Asii, dále distribuci obsahu v C pásmu pro Indický oceán. Intelsat 17 nahradí Intelsat 702.

Intelsat 18 bude pracovat na pozici 180°E a prostřednictvím transpondérové kapacity v C a Ku pásmu pokryje tichomořské ostrovy a západní část USA. Intelsat 18 nahradí družici Intelsat 701.

Intelsat 19 bude zaparkován na 166°E a rozšíří kapacitu v Ku pásmu pro DTH. Transpondéry v C pásmu budou určeny pro potřeby klientů asijsko-pacifického regionu a západní části USA. Intelsat 19 nahradí Intelsat 8.

Intelsat 20 nahradí satelity Intelsat 7 a Intelsat 10, které pracují na pozici 68,5°E a rozšíří kapacitu pro kabelové operátory v asijsko-pacifické oblast. Nový satelit bude mít transpondéry v Ku i C pásmu a pokryjí Asii, Afriku a Blízký Východ.

Intelsat také plánuje rozšířit kapacitu v C a Ku pásmu satelitem Intelsat 22, který bude zaparkován na 72°E. Kapacitu na tomto satelitu bude využívat australská armáda.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články