Quantcast

Skylink začne v srpnu testovat systém Irdeto

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Skylink začne v srpnu testovat systém Irdeto

Satelitní DTH platforma Skylink (Astra, 23,5°E), která působí na území České republiky a Slovenska, připravuje další testy. Do konce srpna zapojí systém podmíněného přístupu Irdeto. Půjde o testy, které mají připravit Skylink na budoucí migraci ze systému CryptoWorks na Irdeto.

"Systém PI-sys Irdeta zprovozníme koncem srpna," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník ze společnosti TradeTec, spoluprovozovatel služby Skylink. Podle něj budou testy probíhat krátkou dobu. "Testy začnou v září 2009 a neměly by být dlouhé," přibližuje serveru parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel TradeTec.

Skylink si bere za vzor rakouskou DTH platformu ORF Digital (balík programů rakouské veřejnoprávní ORF1, ORF2, ORF1 HD, komerčních stanic ATV, Austria 9, Puls 4) ze sousední satelitní pozice Astra (19,2°E), která provádí také migraci ze systému CryptoWorks právě na Irdeto.

"ORF již nasazení PI-sysu akceptovalo a testovali půl roku. I my již testujeme s využitím jejich karet zpětnou kompatibilitu přijímačů CryptoWorks na našem trhu, takže jsme v předstihu. Je naší výhodou, že ORF má identický CryptoWorks a bude mít identický PI-sys," přibližuje webu parabola.cz za Skylink plány Jaromír Glisník.

Kódovací systém CryptoWorks nebude v budoucnu vyvíjen a podporován. Skylink proto hledá systém, který bude v příštích letech používat. Vlastníkem systému CryptoWorks je společnost Irdeto, která tak vlastní 2 systémy.





Reklama




Vybrané články